De aftersalesafdeling is 24 uur per dag bereikbaar per mail via aftersales@uniredlighting.com en op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur per telefoon op 0546 – 56 57 57.

Documentatie
Onze nieuwste documentatie is uit. Deze is hieronder te downloaden. Neem voor vragen contact op met ons aftersales team.

Download: Unired-Documentatie

Klachten
Heeft u een klacht of storing met een van onze producten? Vul dan het onderstaande klachtenformulier zo volledig mogelijk in en zend deze per mail of post naar ons.

Download: Unired-Klachtenformulier

Retouren
Download onderstaand formulier, vul deze zo volledig mogelijk in en verzend deze samen met de betreffende producten naar ons. Let op, de producten moeten retour gestuurd worden in de originele, nette verpakking zonder beschadigingen aan het product.

Download: Unired-Retourformulier

Garantie
Doordat wij onze uiterste zorg besteden aan het produceren van onze producten, zijn onze producten van een uitstekende en zeer betrouwbare kwaliteit in zowel levensduur als lichtopbrengst. Zo maken wij gebruik van de kwalitatief beste elektronica en LED-modules van gerenommeerde, West-Europese merken zoals Philips, Osram en Tridonic. Dit alles is verwerkt in armaturen met behuizingen en reflectoren van zeer hoogwaardige grondstoffen. Mocht het een keer voorkomen dat een door ons geleverd product niet voldoet aan uw verwachtingen of niet functioneert binnen de garantietermijn, dan kunt u gebruik maken van onze deskundige aftersalesafdeling. Zij zullen, in overleg met u, het probleem binnen de daarvoor gestelde termijn vakkundig oplossen.

Garantietermijn
Op al onze producten zit een standaard garantietermijn van 2 jaar (met uitzondering van lichtbronnen), op aanvraag kan deze termijn op bepaalde voorwaarden verlengd worden naar 5 jaar. Vraag hiervoor naar de voorwaarden van de 5-jarige garantie bij onze verkoopafdeling. De termijn gaat in op de afleverdatum van het product die op de pakbon staat. Mocht u een beroep willen doen op de garantietermijn, overleg dan met onze aftersalesafdeling voor de voor het product geldende garantievoorwaarden.

Tenzij wettelijkanders is bepaald, blijven onze garantieverplichtingen beperkt tot het, naar onze keuze, repareren, leveren van een vervangend product of aanbieden van een passende restitutie voor de aankoopprijs van het defecte product. Kosten van (de)monteren en/of (de-)installeren en arbeid zijn uitgesloten van garantie, evenals gebroken materialen, batterijen en vervangbare lampen. Onze herstellingen onder garantie leiden niet tot verlenging of vernieuwing van de oorspronkelijk van toepassing zijnde garantieperiode. Wij behouden ons het recht voor, naar eigen keuze, het defecte product dat onder de garantie valt te vervangen door een product met minimale afwijkingen in vormgeving en/of productspecificaties die de functionaliteit van het product niet beïnvloeden.

Voorzover wettelijk toegestaan, beschrijven deze voorwaarden onze volledige aansprakelijkheid als fabrikant met betrekking tot producten die defect zijn of niet aan de specificaties voldoen. We zijn jegens u niet aansprakelijk voor andere verliezen of indirecte of gevolgschade (met inbegrip van maar niet beperkt tot verlies van gegevens of inkomsten), noch hoeven we u te compenseren voor activiteiten zoals regelmatig onderhoud, het bewaren of herstellen van gegevens.

Onderdelen
Ook na de garantietermijn kunnen wij u alle onderdelen van een armatuur toeleveren. Daarnaast beschikken wij over een hypermodern, zeer uitgebreid onderdelenmagazijn waar voor veel verschillende verlichtingsarmaturen van ons zelf en van onze concurrenten onderdelen op voorraad liggen. Deze onderdelen kunnen met een 24-uurs service waar dan ook in Nederland geleverd worden.

Onderhoud
Al onze armaturen hebben uiteraard onderhoud nodig. Dit varïeert van het eenvoudig schoonmaken van reflectoren en lichtbronnen vervangen, tot het vervangen van onderdelen die aan het einde van hun levenscyclus zijn. Dit kunnen starters en VSA’s zijn, maar ook condensatoren en accu’s. Per specifiek product kunt u bij onze aftersalesafdeling het juiste onderhoudsschema en de levensduur opvragen, zodat de door u gebruikte producten op de juiste manier worden onderhouden en u kunt genieten van een lange levensduur.

Montagevoorschriften
Al onze armaturen zijn voorzien van montagevoorschriften, waardoor het armatuur kan worden geïnstalleerd, in of onder het systeemplafond of aan de wand. Op deze pagina kunt u onze handleidingen vinden.

Aansluitschema’s
Op aanvraag zijn van al onze producten aansluit- en bedradingsschema’s verkrijgbaar bij onze aftersalesafdeling.