Occuswitch
OccuSwitch

De bewegingsdetectoren van de OccuSwitch serie zijn een op zichzelf staand lichtbeheersingssysteem. Een relatief kleine investering in een van de sensoren kan al een besparing van 30% geven. Hierdoor wordt het steeds makkelijker om energie te besparen en gebouwen energiezuinig te maken. 

De OccuSwitch sensoren zijn ontworpen voor kantoren en bijbehorende ruimtes. Als iemand binnen een ruimte betreedt, dan zal de sensor de verlichting inschakelen. Worden er geen bewegingen waargenomen, dan zal de verlichting uitgeschakeld worden. Als het daglicht sterk genoeg is, dan zal de verlichting ook niet ingeschakeld worden. De sensoren zijn gevoelig genoeg om de kleinste bewegingen op te vangen waardoor het vriendelijk in gebruik is. De uitschuifbare afscherming kan eventueel ongewenste bewegingen tegenhouden. Hierdoor is ook gebruik naast een gang met een glazen wand mogelijk.

De OccuSwitch Advanced LRM1080 is geschikt om parallel te schakelen en ondersteunt handbediening. Hierdoor kan een grote, open kantoorruimte voorzien worden van maximaal 10 sensoren om een zo efficiënt en effectief mogelijk lichtsysteem op te zetten. Detecteert een sensor beweging, dan zullen alle aangesloten sensoren daar op reageren.

– Reageert op de bewegingen van mensen
– Eenvoudige manier voor energiebesparing
– Houdt rekening met daglicht bij inschakeling
– Inbouw in te bouwen in plafonds
– Opbouw mogelijk met los verkrijgbare houder
– Speciale Wieland-kabel leverbaar
– Tot 10 sensoren te combineren (Advanced)

Occuswitch Wireless
OccuSwitch Wireless

Om de OccuSwitch op lastige plafonds te kunnen gebruiken, is de Wireless uitvoering de perfecte oplossing.

De door batterijengevoede sensor communiceert met een speciale actuator in de ruimte, deze actuator zorgt voor de verdere verwerking van de signalen. Door het lage verbruik van de sensor, is 10 jaar zonder onderhoud geen probleem. De sensor is eenvoudig op een plafond te bevestigen en heeft een stijlvol uiterlijk.

– Draadloze uitvoering en daardoor zeer flexibel
– Stijlvol ontwerp
– Sensoren en actuators zijn koppelbaar
– Lang te gebruiken zonder onderhoud

occuswitch dali
OccuSwitch Dali

Om de mogelijkheden van de OccuSwitch sensoren optimaal te benutten is er de DALI-uitvoering. Naast de standaard functies, kan deze uitvoering de verlichting dimmen. 

Hierdoor worden kantoorpanden nog comfortabeler om in te werken. Daarnaast zorgt het dimmen van de lichtsterkte bij voldoende daglicht voor een extra besparing, tot wel 55%.

De OccuSwitch DALI kan in drie versies geleverd worden. De Basic is een standaard OccuSwitch met de DALI-functies. De Advanced kan parallel gelinkt worden tot 22 sensoren. Voor gebouwbeheersingssystemen is er de BMS-uitvoering die gekoppeld kan worden aan het bestaande systeem. Zoals de standaard OccuSwitch, kan ook de DALI-uitvoering in het plafond gemonteerd worden. Voor opbouw is er de houder. Daarnaast is er de push-button module voor een wandschakelaar.

– DALI-geschikt
– Dimbaar voor meer comfort
– Lichtsterkte afhankelijk van daglicht voor meer energiebesparing
– Advanced versie voor 22 parallele sensoren
– BMS versie voor gebouwbeheersingssystemen